Mengambil kata-kata Puan Marlia Ramnli;
Hutang ibarat api masakan.
Urus baik, enak masakan kita.
Salah urus boleh hangus terbakar.
Tak sabar nak hapuskan segera 1 hutang jahat. Saya doakan kita semua diberikan jalan untuk hidup tenang tanpa hutang yang membebankan jiwa.
👉Jauhi hutang yang tidak sihat. Hutang untuk meniaga/melabur tanpa ilmu, risiko rugi pasti ada.
👉Jauhi hutang kad kredit. Kad kredit jika pandai urus memberi banyak kebaikan. Ia ibarat guna duit masa depan. Salah urus, terbelit dengan hutang.

47% belia diisytiharkan MUFLIS kerana hutang. Hati-hati dengan hutang jahat yang tidak menjana wang. Semakin lama disimpan, semakin kurang kekayaan.

Semak hutang yang tidak menjana wang dan hapuskan hutang liabiliti ni. Lihat semua senarai dan keutamaan hapuskan hutang liabiliti dan hutang kecil dahulu. Bahagian dari lebihan itu salur untuk selesaikan lebih awal hutang kedua kecil dan begitulah seterusnya.

Hidup ni terlalu keras bila berhadapan dengan hutang. Uruslah sebaiknya 😊

Berusaha untuk miliki tangible asset seperti rumah, tanah/kebun. Jika belum mampu miliki aset besar, masih ada peluang simpan kekayaan tangible asset dengan modal kecil. Emas adalah mobiliti aset yang boleh dibawa bersama-sama jika belaku sesuatu yang tidak diingini. Ianya juga lebih mudah dimiliki dan mudah dicairkan. Simpan kekayaan tangible asset dengan modal kecil.
Manfaatkan kelebihan yang ada di Akaun Emas GAP. Serendah RM100 kita sudah boleh mula menabung gram emas. Tidak terikat komitmen bulanan. Apa yang best, emas boleh ditambah pada bila-bila masa, 24jam sehari, 7 hari seminggu 🙂

 Jika Tuan Puan mahu bimbingan emas dan menjadi penyimpan berilmu, boleh hubungi saya.

http://www.wasap.my/60192160853/AkaunEmasGAP

KLIK GAMBAR  DI BAWAH UNTUK JOIN FREE TELEGRAM CHANNEL, ILMU EMAS

Insyallah saya akan bantu Tuan Puan lebih jelas mengenai simpanan emas Public Gold.

“Save gold today, It will save you tomorrow”

Linda Masehat
Master Dealer Public Gold
PG00126602