Alhamdulilah. 18hb September lepas saya terima pendaftaran baru dari website.

Terima kasih Cik Puan Akhmar @CT kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk bimbingan emas. Harga RM259 menjadi harga ‘benchmark’ beliau untuk simpanan emas 999.

Beliau minta pendapat mengenai jenis simpanan yang sesuai. Mempunyai lebihan simpanan sekitar 10k (sudah mempunyai dana kecemasan)

Saya datangkan beliau bekukan 50-70% dalam bentuk emas. Beliau lebih suka simpanan dalam bentuk akaun. Saya cadangkan beliau mulakan simpanan Akaun emas GAP.

Akaun GAP kita boleh simpan saja gram tanpa caj upah dan jika berhasrat nak fizikalkan pun tidak ada masalah. Hanya perlu tinggalkan baki segram dalam akaun agar akaun kekal aktif.

Alhamdulilah, beliau mulakan simpanan GAP sebanyak 5K tunai. Sebaik urusan pembelian selesai, saya share info mengenai dealer. Kebetulan ketika itu ada promo upgrade dealer dengan belian 5K akaun emas GAP.

Kenapa perlu jadi dealer Public Gold?

Bayangkan kita beli emas ikut pakej yg ada, hanya tambah wealth card rm200 yg ada emas 0.5gm pada kad tersebut, kita layak dapat insentif seumur hidup.

Selepas jadi dealer PG, kita layak:
🔹 Dapat insentif seumur hidup bagi setiap belian sendiri
🔹 Dapat insentif belian orang yang kita daftarkan
🔹 Tiada yuran tahunan
🔹 Tidak wajib rekrut pelanggan, tetapi jika inginkan pendapatan pasif 3-5 angka sebulan, perlulah aktif luaskan empayar sendiri
🔹 Dealership yang boleh diwarisi
🔹 Dealer PG bukan sahaja bergelar dealer jualan emas Public Gold, tetapi turut dikenali sebagai PGBO (Public Gold Business Owner).

Kesemua platform bisnes PG, kita layak menerima insentif atas belian sendiri atau belian prospek kita. Nama kan sahaja kedai apa – PG Mall, PG Jewel, PG Museum, Aurora Italia, asalkan bisnes tersebut di bawah Public Gold, automatik menjadi bisnes kita.

Tidak perlu susah-susah buka kedai sendiri, gerakkan sahaja platform yg PG sediakan.

Pada hari yang sama, saya bantu beliau isi detail untuk upgrade. Alhamdulilah dalam masa tak sampai 24jam proses upgrade dealer selesai. Beliau kini dealer Public Gold yang sah dan layak nikmati kelebihan sebagai dealer 😊

Rebut peluang 2 dalam 1 iaitu menyertai pelaburan emas dan menjadi dealer Public Gold bersama saya untuk kita sama-sama bekerjasama, tolong menolong, bertukar fikiran dan membina rangkaian perniagaan emas public gold. Public Gold telah menyediakan promosi menjadi dealer setiap bulan terbuka untuk semua.

Jika ada sebarang persoalan mengenai pelaburan emas ataupun tentang Public Gold, boleh whatsapp saya +6 019-2160853. InsyaAllah saya bantu.

Nurdzulmaslinda Binti Masehat, PG00126602, Rawang, Selangor