Selain mengumpul jongkong emas, saya juga mengumpul koleksi emas 0.5gram dan 1 gram. Bila lihat koleksi gold bar lama, timbul minat untuk mengumpul beberapa design menarik. Antaranya Koleksi Penang Street Art keluaran tahun 2015 – 2017. Ketika tu harga sekeping gold bar sekitar RM115/130/150. Tahun 2021, rata-rata menjual pada harga sekitar RM230-300 sekeping untuk gold bar seberat 0.5gram! Itulah game sebagai collector.

Mungkin gold bar yang kita simpan hari ni akan menjadi buruan pengumpul emas pada masa akan datang, mana tahu kan? 🙂 Collector ni game nya lain, dia jual mahal atas design walaupun emas nya secoet je.

Saya ternampak iklan rakan facebook. Beliau tawarkan sekeping gold bar ni pada harga RM230 termasuk pos. Ok deal! 🙂 Saya sanggup membayar  nilai sekeping gold bar berserta nilai sentimental value 🙂 Kenaikan nilai emas? hampir 100% dari harga asal.

Gold bar ni saya akan simpan bersama kenangan. Sekeping gambar bersama anak kiriman tuhan yang sangat bermakna buat saya. Anak yang mengubah banyak perkara dalam hidup saya. Saya bangga mempunyai anak istimewa, amanah dariNya. Moga Fatihah membesar dengan sihat dan sentiasa dalam lindunganNya.

Alhamdulilah, 7/7/2021 saya selamat terima Penang Street Art: Kids on Bicycle Gold Bar berketulenan 999.9, seberat 0.5gram

Kita simpan emas hari ni, bukan esok atau lusa kita nak jual semula. Ianya berkait dengan masa. Emas berkaitan simpanan jangka panjang. Konsepnya simpan dan lupakan. Insyallah nilainya luar biasa pada masa hadapan.

📌 Bagi yang berminat nak simpan emas 1gram 1bulan, boleh daftar terus di link saya >> DAFTAR AHLI
Lepas daftar, hubungi saya untuk step by step. Klik link wassap di bawah👇

NAK MULAKAN SIMPANAN EMAS

Insyallah saya akan bantu 🙂

“Save gold today, It will save you tomorrow”