Musim PKP ni banyak mereput dalam rumah je. Buntu nak buat apa. Datang idea nak dekorasi ruang dapur. Maka gigih la kami suami isteri pergi kedai Ninso di Selayang. Syurga membeli belah. RM2.10 per item. Tapi bila keluar abis lebih RM50 haha Memang berhantu! Oh ya, kedai Ninso sekarang dah banyak barang tambahan. Harga pun berbeza-beza. Kena rajin belek harga la ye.

Macam-macam bentuk dan saiz. Kaca dan plastik. Boleh pilih nak yang mana. Acik lebih suka jenis plastik. Tak berat nak angkat dan bekas pun kurang berhabuk.

Jika kalian rajin, lagi untung jika beli blacksticker size 40x200cm. Boleh potong ikut saiz atau bentuk kita nak. Kami pernah jadi penjual blacksticker/whitesticker. Masih ada baki beberapa gulung tapi tahap kerajinan tu tak berapa nak ada haha.

Kami singgah pula ecoshop dan beli sticker yang dah siap di potong dan liquid chalk warna putih. Sepeket tu dapat sekitar 40 label.

Cik abe ralit menulis. Bukan main berbunga tulisan haha

Acik lin cuba la asah bakat. Tak ada bakat rupanya :p

Cubalah diy sendiri. Seronok juga lihat kerja tangan sendiri. Ada je jenis sticker dah print siap cuma kebanyakan barang tu tak semua sesuai dengan barangan dapur acik lin. Bila beli label kosong, kita boleh label ikut keperluan kita.

Terima kasih sudi singgah blog acik lin 🙂 Moga bermanfaat