Secara teknikal pelaburan emas dan penyimpanan emas itu perkara yang berbeza: pelaburan emas fokus kepada pertambahan RM manakala penyimpanan emas target pertambahan GRAM.

Walau bagaimana pun jika anda menyimpan emas secara tak langsung anda juga pelabur emas sebab nilai emas sentiasa mendaki pada jangka panjang dan anda pasti mendapat pertambahan RM.

Lagi pula, menyimpan ialah asas kepada membina kekayaan (kekayaan di sini bermaksud ada dana kecemasan yang cukup, ada aset fizikal dan anda punya net worth yang tinggi).

Jika anda menyimpan duit untuk jangka panjang anda semestinya juga mahu menyimpan emas sebab emas ialah duit sebenar. Ia memegang nilai dengan kuat dan tidak hilang kuasa beli sepertimana duit kertas yang besar pada nombor tapi semakin kecut pada nilai saban tahun.

Emas juga ialah aset fizikal yang mudah diperolehi tanpa proses yang rumit dan boleh dibeli dalam kuantiti kecil. Konsep asasnya ialah beli, simpan, dan beli lagi sehingga matlamat tabungan tercapai.

Di Public Gold anda boleh menghimpun emas dengan belian serendah RM100 melalui akaun emas GAP. Jom simpan emas. Kita beringat semasa ada.

Bagi yang berminat nak mulakan simpanan dalam akaun serendah RM100, boleh daftar terus di link saya >> DAFTAR AHLI

Lepas daftar, hubungi saya untuk step by step. Klik link wassap di bawah👇

NAK MULAKAN SIMPANAN EMAS

Insyallah saya akan bantu 🙂

“Save gold today, It will save you tomorrow”