MAYBANK TAWARKAN AKAUN PELABURAN EMAS DALAM TALIAN PERTAMA DI MALAYSIA

Ini adalah berita semalam. Seronok Maybank claim dia yang pertama. Dia tak tahu Public Gold dah ada akaun emas dalam talian ni sejak 2014 dan yang pertama di Malaysia. Program Pengumpulan Emas ni telah wujud di Jepun sejak 30 tahun lalu.

Sudah banyak bank dan syarikat yang tawarkan akaun emas sejak akhir akhir ini. Ramai yang mula ada kesedaran dan nampak potensi pelaburan emas ini di masa depan. Jadi, jangan kita tertinggal bas di saat orang mula serius dalam pelaburan emas. Jangan kita anggap emas hanya sekadar pelaburan. Emas merupakan ‘WEALTH PROTECTOR’

Tuan Adam, mana better? Public Gold atau MIGA -i? Saya tak sure tentang akaun emas maybank ni sebab ia masih baru. Yang saya tahu akaun emas Public Gold dan MIGA-i, dua dua adalah patuh syariah kerana bersandarkan emas fizikal.

Saya boleh bagi 100 kelebihan public gold . Tetapi saya bagi 5 point utama kenapa anda kena pilih Public Gold

1. Pertama, sebab Public Gold ada sediakan satu sistem education yang memberi kelas, seminar dan ilmu emas secara PERCUMA kepada hampir 500 ribu penyimpan emas Public Gold di Malaysia Brunei, Singapura dan Indonesia. Supaya mereka simpan emas dengan berilmu agar tidak kerugian.

Saya dah tengok ramai rugi simpan emas masa tahun 2012- 2015. Ramai yang rugi melabur kerana tiada ilmu. Sebab itulah public gold sediakan secara kelas percuma, itupun orang malas nak hadir dan belajar. Bila rugi salahkan emas. Kata simpan emas rugi sedangkan emas naik hampir 600% dalam 20 tahun ni.

2. Yang kedua, anda akan dapat bimbingan secara PERCUMA dari Dealer yang hebat dan berpengalaman. Adakah anda tahu untuk menjadi hebat anda perlukan mentor, guru, ilmu, group, network dan support sistem yang hebat.

3. Yang Ketiga, Bank merupakan institusi perbankan yang membuat keuntungan dengan memberi hutang. Mereka tak ada emas sendiri atau keluarkan emas. Mereka adalah orang tengah yang menjual emas syarikat X. Sudah tentu mereka mahu untung. Syarikat X pun nak untung.

Sedangkan Public Gold adalah syarikat jual beli emas terbesar di Malaysia yang mempunyai 2 kilang di Turkey dan di Penang. Jadi tidak ada orang tengah. ibarat anda beli emas dari kilang. Pastinya banyak kelebihan dan lebih murah. Saya juga dah survey memang lagi murah dari Poh Kong dan Tomei.

4. Syarikat emas Public Gold telah wujud sejak 2008 dan akaun emas ni telah wujud dan berevolusi sejak 2014. Sistem telah dinaiktaraf dan well establish. Sedangkan Akaun emas maybank masih lagi baru. Jadi, Public Gold telah beberapa tahun dihadapan pesaing yang lain. Sekarang ni anda boleh request untuk emas dihantar hingga depan rumah anda.

5. Yang terakhir adalah kelebihan sebagai Dealer Public Gold. Konsep ini masih tiada di mana mana syarikat emas. Jika anda menjadi dealer anda akan dapat incentive setiap kali anda beli emas dan barang keperluan di PG Mall. Kat situ pun dah untung. jika anda recommend pada kawan pun anda akan dapat incentive sampailah bila bila. Pendapatan pasif ini boleh diwarisi pada anak cucu. Hmm menarik kan.

Info Olahan dari Tuan Adam Fahmi 

Jika Tuan/Puan berminat untuk buka akaun emas GAP Public Gold boleh KLIK SINI insyallah saya akan bantu.

Boleh mula dengan serendah RM 100. Tak ada yuran pendaftaran. Tak ada apa apa caj. Simpan RM 100 automatik dapat 0.3 gram emas (ikut harga emas semasa).

“Save gold today, It will save you tomorrow”