Baru-baru ni viral mengenai LAKSA

Laksa Kedah vs Laksa Johor

Ia bermula apabila ada yang bertanya bagaimana nak buat laksa. Seorang pengguna faceboook bernama Siti Rahmah Ahmad memberi komen yang agak sinis mengenai jenis ikan tenggiri untuk buat kuah laksa sambil mengutuk ikan selayang dan kembung yang dikatakan murah digunakan di negeri utara dan pantai timur.

Tidak berhenti di situ, Puan Mastika Halim membidas hujah tersebut dengan fakta Wikipedia dengan berpendapat bahawa laksa utara menggunakan bahan laksa yang sebenar dan bukan spaghetti seperti dalam menu laksa Johor.

Perbahasan terus menjadi topik hangat apabila ada beberapa rakyat negeri lain mula campur tangan dan menambah pergaduhan ini dengan provokasi. Hasil kajian terkini orang ramai ramai mula menyokong geng laksa utara dan mula memanaskan isu ini agar berpanjangan dan mereka mula lari dari topik asal dengan mula mengait dengan pelbagai isu lain. Sehingga artikel ini ditulis, kisah laksa masih menjadi bualan di kalangan warganet. Public Gold yang sentiasa peka dengan isu semasa melancarkan 2 jenis gold bar iaitu Southern Laksa dan Northern Laksa.

Daripada bergaduh pasal laksa, jom la kita menambah koleksi emas. Perdebatan takkan habis. Diam-diam kita tambah koleksi emas.

Laksa paling mahal katanya. Para pengumpul emas, dapat laksa ni kenyang dah. Betul tak?

Biasanya kami akan kumpul order untuk dapatkan harga lebih murah. Nak join team acik lin? Whatsapp 👇
http://www.wasap.my/60192160853 insyallah saya akan bantu.

“Save gold today, It will save you tomorrow”