Saya sering mendapat soalan, berapakah pulangan emas setiap tahun. Soalan begini seringkali muncul di kalangan penyimpan baru. Analisis harga emas sejak 20 tahun yang lalu menunjukkan, adalah perkara biasa harga emas turun dan naik dalam tempoh pendek. Nilai sebenar emas biasanya boleh di lihat untuk jangka panjang. Ini berbeza dengan skim emas yang menjanjikan pulangan tetap dan lumayan. Skim sebegini akan berakhir dengan kerugian dek terpesona dengan pulangan yang dijanjikan. Inilah ciri SKIM SCAMMER. Mohon jangan terjebak! Jadilah penyimpan emas yang berilmu. Galilah lebih banyak ilmu emas dengan membaca buku-buku pelaburan emas yang genuine dan selamat.

Kena fahami emas ;
Jangkamasa pendek
– harga emas turun dan naik ⬇️⬆️
Jangkamasa panjang
– harga emas naik⬆️

Seperti saranan Mentor Emas Tuan Mohd Zulkifli, beliau syorkan beli dulu at least 1 dinar. Nanti senang faham bila harga tinggi, bila harga rendah sebab dah ada benchmark tersendiri. Masa tu barulah kita lebih peka dengan turun naik harga emas. Selagi tak mula, memang susah nak faham harga tinggi rendah. Samada harga naik atau turun, emas tetap emas.

Emas tetap bernilai sepanjang zaman sebab ia adalah EMAS

Jika Tuan/Puan berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas Public Gold, boleh KLIK SINI insyallah saya akan bantu.

“Save gold today, It will save you tomorrow”