Monthly Awards & Recognition

Anugerah ini diberikan pada setiap bulan kepada dealer aktif Public Gold yang mencapai Personal Sales pada bulan tersebut. Ianya merupakan penghargaan atas usaha gigih seseorang dealer itu membantu masyarakat menyimpan dan melabur emas dengan ilmu yang betul.

Alhamdulillah, saya mula aktif sejak hujung Julai 2020. Saya mendapat penghargaan ini untuk bulan Ogos dan September 2020. Saya sangat berterima kasih kepada semua pihak terutamanya penyimpan-penyimpan emas hebat bawah bimbingan saya, rakan-rakan dealer yang berkongsi ilmu serta ahli keluarga yang sentiasa menyokong dan mendoakan saya.

KPI BRONZE, SILVER, GOLD DAN PLANTINUM. Ini KPI untuk melihat dari sudut nilai duit RM. Berapakah nilai RM duit orang lain yang kita berjaya selamatkan dan ditukarkan kepada emas. Jika Bronze RM 25,000 sebulan lebih kurang sekitar 90gram emas. Jika Silver RM 50,000 iaitu sekitar 180gram emas, sekiranya Gold, RM 75,000 sekitar 270gram dan jika Plantinum RM 100,000 sekitar 360gram emas. Ianya sebagai KPI untuk kita bantu lebih ramai orang selamatkan wang dari dimamah oleh inflasi. Semoga lebih ramai lagi rakyat Malaysia yang celik emas, insyallah.